Lichaamsbehandelingen – cellulitis

Wat is cellulitis?

De cosmetische benaming voor de zogenaamde sinaasappelhuid is panniculose maar die is bij het publiek nauwelijks bekend. We houden het op cellulitis, hetgeen meestal een gevolg is van het eten van onvolwaardige voeding of van een ontregelde hormoonhuishouding, door stress of door gebrek aan lichaamsbeweging. Minder bekend is dat in de puberteit hormonen ervoor kunnen zorgen dat de vrouw aanleg krijgt voor cellulitis. Het hebben van een sinaasappelhuid heeft dan ook met iemands gewicht nauwelijks iets te maken. Cellulitis komt voornamelijk bij vrouwen voor.

Lymfe in beweging

Het lymfevatenstelsel is voor velen een onbekend fenomeen;in ieder geval de werking en het belang ervan. Onze gezondheid is afhankelijk van een goed functionerend stelsel.
Het lichaam kent twee vochtcirculaties: de bloedsomloop en de circulatie van weefselvocht door het lymfevatenstelsel. Dit weefselvocht is tevens de afvoer van afvalstoffen. Het lymfevatenstelsel wordt in beweging gezet en gehouden door actieve spieren. Als dit niet gebeurt dan stroomt het weefselvocht niet. Het gevolg is een vochtophoping waarbij de stilstaande afvalstoffen zich vastkleven aan de vetcellen. Het bindweefsel wordt platgedrukt, de doorbloeding vermindert waardoor de hoeveelheid afvalstoffen toeneemt en uiteindelijk verzwakt de huid. Het resultaat is cellulitis.

De behandeling

Om dit proces te stoppen en te keren, dient het lymfevatenstelsel goed te functioneren. Dit betekend dat het constant in beweging moet zijn. Zij worden ritmisch aangeraakt door de bewegende spieren waardoor vocht gaat stromen. De afvalstoffen worden naar de nieren en de blaas getransporteerd. Via de urine worden de nutteloze eiwitten en vetten geloosd.
Het lymfevaten stelsel kunnen we stimuleren via de Bodyformer, de Universal contour wrap en de Bioslimmingbehandeling.

 

Bioslimming, de oplossing!

Bioslimming richt zich op de 3 elementen van cellulitis: het collageen, verminderen van vet(ophopingen) en verbetering van de bloedcirculatie. Bioslimming verhoogt de bloedsomloop door de warme componenten in de Active Slim Gel en de Active Slim Creme. Deze gel en creme breken de vetten af en verzachten de huid. De toepassing van Ultra Slim Effect helpt ontstekingen te verminderen, vocht af te voeren en de doorbloeding te verhogen. Dit is zeer belangrijk omdat cellulitis zich meestal ophoopt in gebieden waar de doorbloeding slecht is! Bioslimming geeft de huid een gladdere structuur en verhoogt de circulatie in de armen en benen. De cellulitis zal binnen 1-2 weken verminderen door de krachtig werkende stoffen.

Cafeïne

Bioslimming heeft een hoge concentratie van cafeïne. Cafeïne heeft een sterk stimulerend effect op de stofwisseling, versnelt de bloedcirculatie en de vetverbranding. Deze vetverbrandingseigenschappen worden versterkt door algen in de bioslimmingformules.

Thermische effecten

Op unieke wijze gebruikt bioslimming beide thermische componenten: warm en koud! Hierdoor wordt de behandeling nog intensiever. Dit betekent dat de ingrediënten de huid dieper doordringen, de plaatselijke doorbloeding verhoogd en de lymfedrainage wordt gestimuleerd.

Etherische oliën

Etherische oliën hebben een kleine molecule. Vanwege hun kleine omvang en snelheid en lipide-achtige eigenschappen kunnen ze de tweede huidlaag penetreren waardoor ze ook daadwerkelijk invloed uit kunnen oefenen op de laag waar cellulitis zich bevindt. De etherische oliën die in de bioslimmingformules worden gebruikt hebben de eigenschappen dat ze afvalstoffen kunnen reduceren, de bloedcirculatie kunnen verbeteren, de vetverbranding kunnen versnellen en de huid verzachten. Daarnaast stimuleren de etherische oliën de lymfedrainage, vochtafvoer en het ontgiften van de huid.

Resultaten

  • Vermindering van cellulitis en centimeters
  • Versnelt gewichtsverlies
  • Veroorzaakt lipolyse en vetverbranding in de tweede huidlaag
  • Elimineert afvalstoffen
  • Vermindert de zichtbaarheid van spataderen en striae
  • Voorkomt rode en blauwe spider neavies
  • Vermindert het gevoel van zware benen
  • Verbetert de bloedcirculatie en vetverbranding

De behandeling

Detox Base wordt aangebracht op het lichaam en ingemasseerd. Daarna worden de benen met Active Slim Gel en de buik en armen met Active Slim Cream behandeld. Het lichaam wordt gewikkeld in folie en lekker warm toegedekt. Gedurende 30 a 40 minuten blijf je lekker ontspannen liggen en voelt het lekker warm. Hierna wordt de folie weer verwijderd en de Ultra Slim Effect Gel krachtig, met bindweefselmassagegrepen, ingemasseerd. Dan wordt het koud! Je voelt je even heel koud worden, zodra je de kleren weer aan hebt, neemt dit weer af. De behandeling werkt nog zeker 12 uur door en in die tijd zal je af en toe nog rillerig zijn. Na het aanbrengen van de creme’s wordt de stofwisseling flink verhoogd. Het doen van krachttraining zal dan extra effect hebben aangezien het calorieverbruik wordt verhoogd! Voor het beste resultaat boek je 6 behandelingen in 4 weken. Daarnaast gebruik je de creme en gels voor thuis 1x per dag. Uiteraard is het ook belangrijk om gezond te eten (vermijd vooral suiker!) en te bewegen. De Beauty Angel collageenbank kan je huid nog meer verstevigen en de behandeling een flinke boost geven.

Conclusie

Bioslimming Bodywrap zorgt voor aanzienlijke vermindering van cellulitis (47%) en lipolyse (vetverbranding) in de tweede huidlaag. Er worden geen wikkels gebruikt wat de behandeling heel aangenaam maakt. De bindweefselmassage waarmee de gels worden aangebracht vermindert cellulitis, breekt vetten af en stimuleert het lymfesysteem om afvalstoffen te verwijderen. De resultaten zijn direct en langdurig. Op unieke wijze gebruikt Bioslimming warm en koud in combinatie met verschillende planten- en algenextracten, hoge cafeïneconcentraties en essentiële oliën. Deze ingrediënten zijn zeer efficiënt in het verminderen van “sinaasappelhuid” en de productie van collageen (stevigheid van de huid). Daardoor ontstaat naast de afslankende werking ook huidversteviging als extra effect.