Gezichtsbehandelingen – elektrisch ontharen

Gelukkig is er een goede en doeltreffende oplossing voor een probleem waar iedereen zich wel wat bij kan voorstellen. Overbeharing bij vrouwen wordt voornamelijk veroorzaakt door een verandering van of een verstoring in de hormoonhuishouding. De overmatige haargroei of haargroei op ongewenste plekken kunnen echter ook door de genen bepaald zijn, een erfelijke aanleg. Een derde oorzaak is ziekte en het daarbij behorende medicijngebruik. Wat de oorzaak ook is, het feit blijft dat er sprake is van ongewenste haargroei. Meestal heeft dit esthetische probleem ook nog onaangename emotionele consequenties.
Bij Beau & Beau worden echter goede resultaten geboekt met het elektrisch ontharen.

Ontharen met een mooi resultaat

Er zijn natuurlijk heel veel manieren  om een ongewenste haar te verwijderen. Menigeen staat wel eens met een pincet in de hand kritisch in de spiegel te kijken. Klaar om aan te vallen! Dit is natuurlijk een prima oplossing voor die ene haar die telkens terug schijnt te komen. Het wordt heel anders als het veel meer dan een ongewenste haar is. Elektrisch ontharen zorgt ervoor  dat het haarzakje, de huls in de huid waar de haar groeit,vernietigd wordt. Dit klinkt nogal zwaar maar eigenlijk betekent het dat de functie van het haarzakje wordt uitgeschakeld. Via het haarzakje  wordt de haar namelijk van voedingsstoffen voorzien. Als het haarzakje niet meer functioneert dan krijgt de haar geen stoffen meer toegediend die de groei bevorderen het resultaat is dat het beginnende haartje afsterft. Bij deze methode blijft de huid intact.

De methode elektrisch ontharen

Er wordt gewerkt met een heel dun steriel wegwerp naaldje die aangesloten is op een elektrisch apparaat. Met grote precisie wordt het naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven. Het door een stroomstootje verwarmde naaldje vernietigt het zakje. De daarin aanwezige haar krijgt geen kans meer om door te groeien. U begrijpt dat de mate van overbeharing bepaalt hoe lang de behandelperiode zal zijn. Het varieert van enkele maanden tot een a twee jaar of soms nog langer. De tijd die tussen twee behandelingen in ligt word in de loop van de behandelperiode wel steeds langer.

De cyclus van de haargroei

Om het een en ander te begrijpen is het belangrijk om te weten welke cyclus de haargroei heeft. Na het uitvallen van een haar dat afhankelijk van de lichaamsplek kan varieren van enkele maanden tot enkele jaren, last de haar een rustpauze in. Pas na een aantal weken wordt het haarzakje weer actief en gaat een nieuwe haar produceren. Het idee dat wekelijks de zelfde haar terug komt, klopt dus niet.
In het algemeen geldt dat de rustpauze van een donshaar ruim een halfjaar duurt en van dikker haar twee tot drie maanden. Het is bijna niet te geloven maar 60 tot 80% van de hoeveelheid haar die een mens heeft, is door deze rustpauze niet zichtbaar!
Dit betekent dat we pas na twee maanden echt kunnen zien hoe groot de haargroei is op dat deel van het lichaam waar de behandeling plaatsvindt.

Kosten van de behandeling

De zorgverzekeraar en de huis- en huidartsen realiseren zich dat overbeharing bij vrouwen meer dan alleen een cosmetisch probleem is. Vooral als het overbeharing in het gezicht betreft. Als een ontharingsbehandeling op indicatie van een arts plaatsvindt dan zullen een aantal zorgverzekeraars  de kosten geheel of gedeeltelijk vergoeden. Het is beslist de moeite waard om hierover navraag te doen.

Waarschuwing

Na een behandeling mag de huid de eerste 24 uur:
• Niet gewassen worden
• Niet in de zon of onder de zonnebank
• Niet in de sauna
• Niet door uzelf ‘behandeld’ worden