Lichaamsbehandelingen - Bodywrap

Universal contour wrap

Wat is de Universal Contour Wrap?

De Universal Contour Wrap is van oorsprong een therapeutische behandeling ontwikkeld door de Amerikaanse arts Richard Strem. De methode is oorspronkelijk ontwikkeld als een medische behandeling voor lever- en nierpatiënten. Ook in de bestrijding van huidaandoeningen zoals acne en psoriasis is de methode zeer doeltreffend. Tegenwoordig  gebruiken artsen in Nederland de wikkels ook al bij mensen die chemotherapie ondergaan hebben. De kleipakking zorgt ervoor dat de toxische stoffen sneller uit het lichaam trekken en vermindert de bijverschijnselen van de chemokuur.

 

Wat doet de Universal Contour Wrap?

Ons lichaam heeft als eigenschap om alle afvalstoffen die het niet via de normale manier (de darmen, longen of de huid) afscheidt op te slaan in de vloeistof rond de vetcellen. Hierdoor zwelt het vetweefsel op. Is deze opslagplaats overvol, blijven de afvalstoffen in ons bloed rondzwerven en maken ons eerst minder fit, lamlendig en op den duur ziek.
De zeeklei-oplossing verwijdert de toxische stoffen uit de vloeistof rond de vetcellen, terwijl de verpakkingstechniek de zachte vetweefsels comprimeert. De lymfebanen worden gestimuleerd en de afvalstoffen worden door het lichaam op de natuurlijke manier afgescheiden. Na de behandeling heb je een zuivere, ontgifte en strakkere huid. Veel mensen verliezen ook centimeters in omvang en het lichaam krijgt weer een betere vorWat moet je zelf doen voor een goed resultaat?

De eerste dagen na de behandeling liever niet zweten, heet douchen of wassen met zeep. De klei zit na de behandeling nog in de huidporiën en werkt nog een paar dagen na. Veel water drinken om het lichaam te helpen de afvalstoffen af te voeren. Licht en gezond eten. Het ontgiften kost het lichaam veel energie, door gezond te eten houdt het lichaam genoeg energie over om te ontgiften. Gezond eten houdt in geen suikers, vetten, alcohol en roken,weinig of geen koffie, wel veel fruit, groenten, water en kruidenthee. Vooral groene thee is een goed hulpmiddel.

 

De behandeling?

De behandeling neemt zo’n twee uur in beslag. Het lichaam wordt gewikkeld in warme wikkels die doordrenkt zijn met klei uit de Dode Zee. Hierover heen komt een soort regenpak wat de lichaamswarmte vasthoud. Na een uurtje rust worden de wikkels weer afgenomen. Douchen is niet nodig, de huid is nu zijdezacht (de zouten in de klei werken gelijk als een soort peeling) en schoon. Na drie behandeling in kuurverband (1x per week) is de vloeistof rond de vetcellen gezuiverd. Heel verstandig is het dan om 1x per 3 maanden een onderhouds-behandeling te nemen. Voor de behandeling hoeft u zelf alleen schoon ondergoed mee te nemen.

De kosten?
Per  behandeling 85 euro  en voor een  kuur van 3x  240 euro.