Gezichtsbehandelingen – glycolics

Wat zijn glycolics?

Glycolics zijn zogenaamde fruitzuren oftewel Alpha Hydroxy Acids (AHA’s). Glycolics afkomstig uit suikerriet hebben de kleinste moleculaire structuur en laag moleculair gewicht, die zorgen voor een zeer goede opname door de huid. Glycolics gewonnen uit suikerriet zijn erg zuur, PH-waarde 2,1. U begrijpt dat je dit niet zomaar kan gebruiken, daar heeft u een deskundige voor nodig!

Wat doen glycolics?

Glycolics hebben een werking in de verschillende huidlagen:
• In de hoornlaag :

– Bevordert het herstel van de zuurgraad (beschermmantel van de huid)
– Bevordert het herstel van de originele celstructuur
– Verdunt de hoornlaag (betere opname werkstoffen)
– Geeft verfijning in de poriënstructuur

• In de opperhuid:

– Herstelt de dikte van de opperhuid
– Verhoogt de celactiviteit en de celdeling (verjonging)

• In de lederhuid :

– Toename van de collageenproductie (zorgt voor stevigheid)
– Zorgt voor een betere aansluiting van de opperhuid met de lederhuid
– Werkt verstevigend voor de haarvaatjes (couperose)
– Zorgt voor toename van de grondsubstanties

 

Fruitzuren zijn voor onze huidcellen hetzelfde als fitness voor onze spiercellen. Een getrainde cel leeft veel langer dan een verwaarloosde cel. Kort gezegd zorgen de glycolics voor een gladdere, fijnere, stevigere huid.

Wanneer gebruik je glycolics?

Glycolics gebruik je bij gevallen waarbij de zuurgraad van de huid moet worden hersteld, zoals acne en eczeem. Bij een vochtarme, uitgeteerde huid, bij droogterimpeltjes, huidveroudering en rimpels. Glycolics kunnen zelfs worden toegepast bij een droge en gevoelige huid en zelfs bij hyperpigmentaties. Kortom glycolics zijn heel geschikt om toe te passen bij alle vormen van huidherstel en huidverbetering.

 

De behandelin

De behandeling met 30% of 70% glycolics in kuurverband vindt alleen plaats bij uw huidcoach in de praktijk. Heel belangrijk is het thuisgebruik met de juiste producten. Thuis gebruikt u 6% glycolics en voedende en herstellende crème zoals de 24 uurscreme, remodellingcreme en vitaminespray. Om van binnenuit het huidherstel te helpen is het gebruik van  extra vitamine C en E en anti-oxidanten aan te raden. Ook is het gebruik van de sunblock absoluut noodzakelijk, daar de huid door de behandeling dunner wordt gemaakt en hierdoor minder goed in staat is zichzelf te beschermen.