Voer jij ook een eeuwige strijd met de weegschaal?

Wil je op een discrete manier gewicht verliezen?

Wij kunnen je daarbij helpen!

 

Hoe dan?

Met het Lignavita voedingsconcept en onze coaching en ondersteuning. Lignavita is een doordacht en beproefd voedingsconcept dat alle voordelen van gezonde dieetprodukten combineert met de smaak en looks van onze dagelijkse voeding. Zo leer je een gezond en normaal eetpatroon aan én het valt niet op dat je aan een dieet doet.

Waarop is het Lignavita voedingsprogramma gebaseerd?

Het is gebaseerd op een beperkte opname van suikers en koolhydraten, een evenwichtige opname van eiwitten en plantaardige vetten met een ruime opname aan vezels, vitaminen en mineralen. Dit in tegenstelling tot andere “laag calorische”diëten waarbij men de hoeveelheid voedsel in totaliteit vermindert. Bij het Lignavita voedingsprogramma wordt de hoeveelheid proteïnen en vitaminen behouden en enkel de hoeveelheid glucose (suikers-koolhydraten) en vetten verminderd.

De mens heeft glucose en vetten nodig om te functioneren omdat zij de energiebron zijn van ons lichaam. De proteïnen zijn onmisbare bouwstenen voor de constructie van de meeste van onze weefsels. Het grootste deel van ons lichaam is opgebouwd uit proteïnen: onze spieren, interne organen, hart, lever, nieren maar ook onze ogen, beenderen zijn chemische combinaties waarbinnen proteïnen een belangrijke rol spelen.

Door de opname van suikers en koolhydraten te beperken brengen we ons lichaam in “ketose”. Dit is een fysiologisch proces waarbij de vetreserves worden omgezet in een energiebron. Door de inname van proteïnen blijft de spiermassa bewaard en kan men via het onderhoudsprogramma een jojoeffect vermijden.

 

Wat is ketose?

Ketose is het teken dat je lichaam vet verbrandt!!Gedurende het Lignavita voedingsprogramma stellen we de pancreas op rust. Doordat we geen suikers meer opnemen, zal de pancreas geen insuline, buiten een minimale hoeveelheid noodzakelijk voor het functioneren van vitale functies van het lichaam, meer aanmaken. Wanneer het lichaam geen insuline meer aanmaakt, gaat het over in ketose: door een gebrek aan suikers als brandstof zal het lichaam vet verbranden (ook proteïnen indien er niet voldoende worden opgenomen via ons voedsel, dit is vaak het geval bij een klassiek dieet).

Ketose is een volledig natuurlijk fysiologische reactie van ons lichaam. Bovendien hebben de ketonenlichamen hierbij een bijzonder effect: zij geven een gevoel van verzadiging – geen hongergevoel!- een energiek gevoel en een hoger concentratievermogen. Dit lijkt te mooi om waar te zijn. Nochtans hebben vele godsdiensten een periode van vasten – lees in ketose gaan- waarbij men streeft naar een zuivering van het lichaam. Deze positieve effecten van ketose zijn al eeuwen bekend.