Lichaamsbehandelingen - Babymassage

Lichaamsbehandelingen – cursus babymassage

Waarom babymassage?

Masseren is een leuke manier om een intensief contact met je baby te krijgen. Aanraken is één van de eerste manieren om contact te maken; niet alleen met je stem, maar ook met je  handen druk je uit wat je wilt zeggen. Baby’s staan hier voor open en laten zich door huidcontact gerust stellen. Massage geeft hen een gevoel van liefde en geborgenheid. Één van de basisbehoeften van de baby.
Babymassage werkt niet alleen ontspannend voor de baby, maar ook voor de ouder. Bijvoorbeeld als een baby veel huilt, maakt dit de ouder en de baby gespannen, waardoor de baby nog meer huilt. Zij kunnen dan in een vicieuze cirkel terecht komen. Door babymassage kan men de cirkel doorbreken, omdat ook de ouder zich leert ontspannen.

Babymassage heeft veel positieve invloeden, zoals:

• De baby slaapt beter
• Verbetering van de spijsvertering (b.v. bij darmkrampen)
• De baby krijgt een betere weerstand tegen ziekten
• De baby groeit beter (is uit onderzoek gebleken)

 

Maar je leert meer tijdens de cursus babymassage. Zo zal er door middel van eenvoudige voetmassage (reflexzonetherapie) aandacht besteed worden aan darmkrampjes, overstrekte baby’s en baby’s die veel huilen. Tijdens de cursus worden de baby’s na de massage gebaad in een Tummy Tub, dit om optimale ontspanning te verkrijgen. Daarna zal de baby heerlijk slapen!

De cursus is bedoeld voor baby’s vanaf 6 weken tot 10 maanden!

Cursus

De cursus bestaat uit 4 lessen van 1,5 uur (van 10.30 uur tot 12.00 uur). Per keer bestaat de groep uit maximaal 5 baby’s met vader of moeder, waardoor iedereen optimale aandacht krijgt. De cursus wordt gegeven bij Beau & Beau in een schone, ruime, rustige en aangenaam warme omgeving.

Wat heb je nodig?

Een paar lekkere dikke handdoeken, katoenen luier om af te drogen, eventueel voeding en wat je zelf prettig vindt om bij je te hebben. Verstandig is om luchtige kleding aan te doen, daar de massageruimte lekker warm is.

 

Voor informatie of cursusdata kunt u gerust bellen met Mariska Groen van  Beau & Beau huid, lijf en welzijn, telefoonnummer 0226-422906.