Lichaamsbehandelingen - Afslanken

Voer jij ook een eeuwige strijd met de weegschaal? Wil je op een discrete manier gewicht verliezen? Wij kunnen je daarbij helpen!

Hoe dan?

Met het Lignavita voedingsconcept en onze coaching en ondersteuning. Lignavita is een doordacht en beproefd voedingsconcept dat alle voordelen van gezonde dieetprodukten combineert met de smaak en looks van onze dagelijkse voeding. Zo leer je een gezond en normaal eetpatroon aan én het valt niet op dat je aan een dieet doet.

 

Waarop is het Lignavita voedingsprogramma gebaseerd?

Het is gebaseerd op een beperkte opname van suikers en koolhydraten, een evenwichtige opname van eiwitten en plantaardige vetten met een ruime opname aan vezels, vitaminen en mineralen. Dit in tegenstelling tot andere “laag calorische”diëten waarbij men de hoeveelheid voedsel in totaliteit vermindert. Bij het Lignavita voedingsprogramma wordt de hoeveelheid proteïnen en vitaminen behouden en enkel de hoeveelheid glucose (suikers-koolhydraten) en vetten verminderd.

De mens heeft glucose en vetten nodig om te functioneren omdat zij de energiebron zijn van ons lichaam. De proteïnen zijn onmisbare bouwstenen voor de constructie van de meeste van onze weefsels. Het grootste deel van ons lichaam is opgebouwd uit proteïnen: onze spieren, interne organen, hart, lever, nieren maar ook onze ogen, beenderen zijn chemische combinaties waarbinnen proteïnen een belangrijke rol spelen.

Door de opname van suikers en koolhydraten te beperken brengen we ons lichaam in “ketose”. Dit is een fysiologisch proces waarbij de vetreserves worden omgezet in een energiebron. Door de inname van proteïnen blijft de spiermassa bewaard en kan men via het onderhoudsprogramma een jojoeffect vermijden.

 

Wat is ketose?

Ketose is het teken dat je lichaam vet verbrandt!!Gedurende het Lignavita voedingsprogramma stellen we de pancreas op rust. Doordat we geen suikers meer opnemen, zal de pancreas geen insuline, buiten een minimale hoeveelheid noodzakelijk voor het functioneren van vitale functies van het lichaam, meer aanmaken. Wanneer het lichaam geen insuline meer aanmaakt, gaat het over in ketose: door een gebrek aan suikers als brandstof zal het lichaam vet verbranden (ook proteïnen indien er niet voldoende worden opgenomen via ons voedsel, dit is vaak het geval bij een klassiek dieet).

Ketose is een volledig natuurlijk fysiologische reactie van ons lichaam. Bovendien hebben de ketonenlichamen hierbij een bijzonder effect: zij geven een gevoel van verzadiging – geen hongergevoel!- een energiek gevoel en een hoger concentratievermogen. Dit lijkt te mooi om waar te zijn. Nochtans hebben vele godsdiensten een periode van vasten – lees in ketose gaan- waarbij men streeft naar een zuivering van het lichaam. Deze positieve effecten van ketose zijn al eeuwen bekend.

 

Ik heb gehoord dat ketose gevaarlijk is, klopt dat?

Er bestaat bij veel mensen verwarring tussen ketose en ketoacidosis. Laatstgenoemde is de consequentie van diabetici die insuline missen en daarom een oncontroleerbaar, veel te hoog bloedsuikergehalte hebben.

 

Wanneer start de vetverbranding?

Ons energieverbruik kan men vergelijken met een lopende giro- en spaarrekening. De suikers vormen de lopende rekening: zolang er geld op staat -suikers in ons lichaam aanwezig zijn- zullen we geen gebruik maken van de spaarrekening (vetten-proteïnen). Slechts wanneer de lopende rekening helemaal leeg is en er geen vooruitzicht is dat deze zal worden aangevuld zal men gebruik maken van de spaarrekening (vetten).
Afvallen is namelijk leven op zijn reserves. Algemeen kan men stellen dat men na 24-48 uur in ketose gaat.

 

Wanneer stopt de vetverbranding?

Indien er tijdens het Lignavita voedingsprogramma suikers worden opgenomen (bv een appel, trosje druiven) dan is de kans groot dat men terug uit ketose gaat. Ons lichaam gaat terug naar de lopende rekening. Het duurt dan opnieuw 24-48 uur om in ketose te komen. De appel of tros druiven is helemaal niet ongezond maar het verhindert wel dat ons lichaam zijn reserves aanspreekt. Daarom is het heel belangrijk de richtlijnen van het Lignavita voedingsconcept strikt te volgen om een mooi resultaat te verkrijgen. Om af te vallen -op zijn reserves te leven- moet men dus alle suikers vermijden!

 

Wat is het verschil met een klassiek dieet?

Ons lichaam heeft 2 vormen van reserves: vetten en proteïnen (spieren en organen). Het is natuurlijk de bedoeling om vet te verliezen en niet onze spieren. Het zijn immers onze spieren die de vetreserves moeten verbranden. Typisch aan een klassiek laag calorieën dieet is dat men niet alleen vet maar ook spieren zal verliezen. Het bekende jojo-effect is hiervan het gevolg. Door het opnemen van goed gedoseerde Lignavita suppplementen blijft de spiermassa bewaard. Daarom is het heel belangrijk dat u supplementen van een goede kwaliteit en samenstelling koopt.

 

Waarom geen gewone eitwitrijke voedingsmiddelen?

Een eiwitrijke maaltijd bevat immers ook een minimum aan koolhydraten. Nochtans kan de suiker hierin aanwezig voldoende zijn om uit ketose te gaan. Een juiste samenstelling van de proteïnesupplementen is dan ook van het allergrootste belang.

 

Waarom mag ik geen pasta, brood en aardappelen?

Koolhydraten zijn niet alleen suiker en snoep. Meel, en in het bijzonder geraffineerd meel/zetmeel zoals wit meel, witte rijst en witte pasta (de ruggengraat van de standaard vetarme diëten) zijn ook koolhydraten en worden ook omgezet in suikers in je lichaam.

 

Wat als ik zin heb in iets lekkers?

Sommige mensen hebben de eerste dagen ontzettende zin in suiker, snoep en / of hartige dingen. Dit duurt niet lang, je bloedsuiker stabiliseert zich al snel door het gebrek aan koolhydraten en dan zal de “lekkere trek”weggaan. Op regelmatige tijdstippen je proteïnesupplementen nemen is het beste medicijn. Indien je alsnog snoephonger hebt neem je gerust een supplement of tussendoortje extra!

 

Moet ik voor ik begin naar mijn arts?

Dit is in de meeste gevallen niet noodzakelijk. We raden dit zeker aan indien er symptomen zijn van hartziekten, leverziekten, nierziekten.

 

Dus……..eindelijk gewichtsverlies gaat vanzelf?

Het Lignavita voedingsprogramma werkt maar je moet er ook voor werken. Als je er niet helemaal voor wilt gaan, zal het je niet brengen wat je wilt hebben; namelijk een gezond, evenwichtig leven en het daarbij horende slanke figuur. Het is niet een voorbijgaande bevlieging, geen crashdieet. Het is een manier van leven en eten waarvan je de rest van je leven de vruchten kan plukken. Het mag niet de bedoeling zijn snel even af te vallen en dan weer terug te gaan naar je huidige manier van leven en eten (en dus al het gewicht plus een aantal extra kilo’s erbij).

 

Welke invloed heeft alcohol op het Lignavita voedingsprogramma?

Alcohol vertraagt je gewichtsverlies omdat je lichaam eerst de alcohol gebruikt als energie, daarna gaat je lichaam weer over op vetverbranding. Zolang er alcohol beschikbaar is in je lichaam, wordt er geen vet verbrand. Alcohol wordt niet opgeslagen als vet en je raakt niet perse uit ketose van alcohol, dit verschilt bij iedereen en ligt aan de stofwisseling.

 

Wat met alcoholische dranken?

Cocktails met cola, red bull e.d. zijn altijd verboden! Zo ook bier en zoete wijn, er zitten teveel koolhydraten in. Wel toegestaan is 1 glaasje droge rode wijn per dag.

 

Waarom is water zo belangrijk?

Water houdt je eetlust in toom, helpt je lichaam vet te verwerken, gaat het vasthouden van vocht tegen, helpt uitdroging van je spieren te voorkomen, helpt afvalstoffen af te voeren, helpt tegen constipatie.

 

Ik heb hoofdpijn en ben moe, doe ik iets verkeerd?

Deze bijverschijnselen komen soms voor in de eerste paar dagen. Het is zeer waarschijnlijk dat je lichaam verslaafd is geraakt aan koolhydraten en nu moet afkicken. Verder is dit een teken dat de afvalstoffen vrijkomen en je lichaam moet die elimineren. Dit klinkt niet goed, maar is het juist wél! Je lichaam moet zich aanpassen en na een paar dagen zal je je beter dan anders voelen.

 

Ik kan niet zonder cafeïne, waarom is het slecht in dit dieet?

Cafeïne stimuleert de insuline produktie en dat is je zwakke plek. Het zorgt ervoor dat je bloedsuiker stijgt en dan daarna ineens heel snel daalt. Hierdoor kun je last krijgen van vermoeidheid, irritatie, lekkere trek en toegenomen eetlust. Er zijn echter ook mensen die er geen enkel probleem van ondervinden.

 

Ik heb ’s nachts kramp in mijn been/arm, wat kan ik daaraan doen?

Spierkramp duidt op een tekort aan kalium. Omdat je in het begin zoveel vocht kwijtraakt, kan je lichaam tijdelijk een tekort hebben aan kalium. Zorg dat je extra kalium neemt (vitabalance).

 

Welke resultaten/veranderingen kan ik verwachten?

Het is zo dat je in het begin veel en snel afvalt, als je je goed aan het Lignavita voedingsprogramma houdt. Dit is voornamelijk het geval als je veel gewicht te verliezen hebt. Het is zo dat als je maar enkele kilo’s wilt afslanken dat dit iets langer zal duren. Verder zal je meer energie krijgen, je honger verdwijnt! Je huid wordt mooier, nagels en haar sterker, je zult minder slaperig zijn na maaltijden en minder / geen last hebben van klachten als PMS, hoofdpijn/migraine, hoog cholesterol, maagzuur, concentratieproblemen, gewrichtspijnen, duizeligheid, ontsteking van de darmen en depressie.

Ons doel is je via het Lignavita voedingsprogramma te begeleiden naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl! Wij staan gedurende het programma en daarna altijd voor je klaar om je te helpen en ondersteunen, samen gaan we ervoor!